Onze School

De Zonnebloemschool biedt gespecialiseerd onderwijs

HomeOnze school

Onze school

Het gaat om het optimaal ontwikkelen van het talent van onze leerlingen.

De Zonnebloemschool is een school in Emmeloord die gespecialiseerd onderwijs biedt. We geven speciaal onderwijs aan leerlingen die een verstandelijke, psychiatrische, sociaal-emotionele of lichamelijke uitdaging hebben. Dat doen we met een groot aantal specialisten. Van logopedie tot psychologie, van gedragsdeskundigen tot bewegingsspecialisten. Al onze medewerkers hebben een scherp oog voor wat onze leerlingen wél kunnen en hebben de vaardigheid en instelling om die talenten optimaal te ontwikkelen.

Gezonde interactie

In een gezonde interactie leren leerlingen van hun begeleiders, leren medewerkers van elkaar, leren wij van ouders en leren ouders van ons. Uiteindelijk komt dat alles terug in het (door)ontwikkelen van het talent van onze leerlingen. Daar gaan we met ons allen voor!

Excellente School

Dat dit op een kwalitatief hoog niveau gebeurt blijkt mede uit het feit dat De Zonnebloemschool in 2020 (opnieuw) het predicaat Excellente School kreeg, een erkenning van het Ministerie van Onderwijs. Excellente scholen zijn scholen die zowel op de kernvakken als daarbuiten zeer goede resultaten behalen.

Stabiele schoolorganisatie

De Zonnebloemschool is een grote gestaag groeiende stabiele schoolorganisatie. Het team bestaat momenteel uit ruim honderd gedreven medewerkers die zo’n 250 leerlingen onderwijzen en begeleiden.