Stages zijn erg belangrijk

Je ziet de leerlingen groeien

HomeOns onderwijsStage

Stage

Leerlingen ontdekken wat ze leuk vinden. Waar hun talenten liggen. Zien hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen toenemen. En groeien als persoon. Stages zijn erg belangrijk op De Zonnebloemschool. 

Individuele stage

De stages beginnen in de groep 12-14-jarigen heel voorzichtig met een praktijkverkenning. Praktijkverkenning is stage binnen de school, in een groepje leerlingen. Met nabije begeleiding van eigen medewerkersDe 14-16-jarigen krijgen een stage buiten de school. Ook met een groepje leerlingen,  onder begeleiding van eigen personeel. Het sluitstuk van de stages, de individuele stage (vanaf zestien jaar), is zelfstandig, ook buiten de school. 

Spannend

Vooral die laatste stage vinden leerlingen heel spannend. Dit is een grote stap, waardoor ze wel heel veel kunnen leren. De Zonnebloemschool heeft vier stagecoördinatoren. Zij zorgen ervoor dat de leerdoelen helder zijn, dat er stageadressen zijn en dat er regelmatig contact is met de stagegever. De leerlingen worden meer losgelaten, maar krijgen nog wel begeleiding. Dat begint met de basis: kom op tijd, zorg dat je er verzorgd uitziet, luister goed naar de persoon die jou op de werkvloer begeleidt en geef het aan als je iets niet goed begrijpt 

Ouders

Uiteraard spelen de ouder(s)/verzorger(s) ook een belangrijke rol in dit stageproces. Bijvoorbeeld door het aanleveren van stagebedrijven, maar uiteraard ook door het begeleiden en stimuleren van hun kinderen die ’s morgens van huis vertrekken. 

Successen

De stagecoördinatoren van De Zonnebloemschool genieten van de vaak fantastische successen die de stages opleveren. Zoals die jongen die bijna onhandelbaar was in de klas, mede als gevolg van zijn drukke vrienden. Maar op het stageadres positief en serieus is. Soms beginnen leerlingen ongeïnteresseerd of vermoeid aan twee uurtjes stage per week en gaan ze later stralend een hele dag met plezier op stage. Stages zijn onmisbaar op De Zonnebloemschool. Ze vormen een logische stap op weg naar de ideale werkplek of dagbesteding. 

Ik heb een stageplek!

Contact opnemen met het stage coördinatie team kan via onderstaand contactformulier.