Talentontwikkeling

Uit een klein zaadje kan een grote zonnebloem groeien

HomeOns onderwijsTalentontwikkeling

Talentontwikkeling

Als we het hebben over het ontwikkelen van talent raken we de kern van het onderwijs aan De Zonnebloemschool. Op onze school vinden we, nee, wéten we, dat elk kind talent heeft. Dát is ons uitgangspunt.  

Ontdekken

Met ons team van gedreven professionals ontdekken we, samen met de leerlingen, waar die talenten zitten. Dit houdt onder meer in dat we een heel breed aanbod aan activiteiten inzetten. Uiteraard op een speelse manier, passend bij de leeftijd en het niveau van de leerlingen. Spelend leren werkt het beste. Ballen overgooien en tellen gaat bijvoorbeeld heel goed samen. De jonge leerlingen leren niet alleen rekenen en taal, maar gaan ook dansen, zingen, schilderen, etc. Ze zijn onbewust bezig met een boeiende ontdekkingstocht. Aan het einde van die reis weten ze waar ze zich prettig bij voelen, waar hun talenten liggen. Vaak gaan die twee samen.  

Ontwikkelen 

En dan is het aan ons om die talenten verder te ontwikkelen. Het blijft iedere keer weer een wonder om te zien hoe uit een klein zaadje zo’n grote zonnebloem kan groeien.