SO De Bloementuin

HomeLocatiesSO De Bloementuin

SO De Bloementuin

Op De Bloementuin wordt onderwijs gegeven aan kinderen van vier tot en met twaalf jaar met een indicatie voor speciaal onderwijs. De Bloementuin is een school met elf groepen, met extra faciliteiten en specialismenVoor iedere leerling is er een individueel plan. Leren staat in De Bloementuin voorop, maar elk kind leert in zijn of haar eigen tempo. Leren kun je overigens overal en op elk moment. In de klas, op het schoolplein, in de hal, tijdens het eten; op De Bloementuin vinden we dat je van ieder moment kunt leren. 

De Kruidentuin

Omdat we uit ons jasje groeien qua leerlingenaantal, zijn er 3 groepen verhuisd naar een nieuwe locatie, genaamd De Kruidentuin. De SO-groepen Klimop, Fluitenkruid en Rozemarijn “wonen nu in” bij SO De Optimist, Jhr. Opperdoes van Alewijnstraat 4 in Emmeloord.

 Een klimaat waar elk kind zich prettig voelt

Zoals overal in De Zonnebloemschool heerst er een fijn pedagogisch klimaat, waar elk kind zich prettig voelt. Onze leerkrachten hebben passie voor de leerlingen, passie voor hun werk. Onze kinderen zien elkaar als klasgenoot, vriendje of vriendinnetje, niet als een kind met een beperking. Ze komen met plezier naar De Bloementuin. Ze zijn er gelukkig. 

Elk kind krijgt wat het nodig heeft 

Op De Bloementuin zorgen we ervoor dat elk kind krijgt wat het nodig heeft. Om na die periode het ontwikkelingstraject weer zo passend mogelijk voort te zetten. Op De Bloementuin staat het kind altijd centraal.