De Zonnebloemschool vormt een brug naar de samenleving

We doen zoveel mogelijk samen met anderen

HomeEen brug naar de samenleving

Een brug naar de samenleving

We doen zoveel mogelijk samen met anderen

De Zonnebloemschool staat midden in de regionale samenleving. Op alle fronten probeert onze organisatie in contact te zijn met de omgeving buiten de school. Uiteraard betrekken we de ouders zoveel mogelijk bij onze activiteiten. Maar we nodigen ook andere organisaties uit om bij ons te kijken, zoals collega-scholen, collega-specialisten, overheidsorganisaties, sportclubs en ondernemersverenigingen.

We trekken er ook steeds meer op uit. Onze leerlingen voetballen bij Flevo Boys, doen aan atletiek bij AV NOP en duiken in het water van het Bosbad. Ze werken fanatiek mee aan het schoonhouden van hun schoolomgeving en ontmoeten daar enthousiaste buurtbewoners. De oudere leerlingen lopen stage in bedrijven in de Noordoostpolder, Urk en randgemeenten. Het project WAT! hebben we opgezet om de leerlingen die het in zich hebben nog specifieker voor te bereiden op een betaalde baan. U kunt er elders op deze site meer over lezen.

Dankzij onze gepassioneerde docenten, begeleiders en andere specialisten en ook door onze gemêleerde groep leerlingen met zeer diverse begeleidingsvragen hebben wij een groot aantal expertises ontwikkeld. Die deskundigheid bieden wij graag ook buiten De Zonnebloemschool aan, om meer kinderen de allerbeste begeleiding te bieden die er is. Zie ook de pagina Expertisecentrum BLOEI op deze site.

En zo vormt De Zonnebloemschool een brug naar de samenleving.