Een "bijzondere"demonstratie

EEN ‘BIJZONDERE’ DEMONSTRATIE!

Misschien herinnert u zich het interview nog met Caroline Vink over de belevenissen met haar hulphond Viktor in het decembernummer 2015 van De Welsh Springer dat ik mocht maken. Ik vond het heel leuk om dit interview te maken en ben Caroline daarna, onder andere via facebook, blijven volgen. Zodoende las ik haar oproep voor adressen om met Viktor demonstraties te kunnen geven. Met deze demonstraties wilde ze geld ophalen om er voor te zorgen dat mensen, die nu op een lange wachtlijst staan, ook zo’n fantastische hulphond als Viktor kunnen krijgen. In de periode van augustus 2016 tot augustus 2017 wil zij minimaal 5000 euro ophalen voor dit geweldige doel.   Ik moest meteen denken aan de school waar ik toen nog met mijn taxibusje dagelijks kinderen heen bracht en ‘s middags ook weer ophaalde; ‘De Zonnebloemschool’. De Zonnebloemschool is een school voor speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. De meeste kinderen in m’n bus zaten op de locatie ‘de Plantage’. Hier zitten kinderen vanaf de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Ik heb eerst verschillende leerkrachten gevraagd of zij het een leuk idee vonden en hun reacties waren erg enthousiast. Vervolgens heb ik de directie benaderd en hen alle informatie van Caroline Vink toegestuurd zodat zij zelf contact met haar op konden nemen. Ook de directie vond het een geweldig idee én een heel goed doel.Het duurde even, maar eind 2016 kreeg ik bericht van Caroline én ook van de school dat er een datum was geprikt. Ondertussen was ik gestopt met m’n werk op de taxi, maar ik was van harte welkom om de demonstratie bij te wonen! Echt heel leuk. Op vrijdagmiddag 24 maart kwam Caroline Vink samen met Viktor en haar moeder naar Emmeloord voor twee demonstraties.In de gymzaal was alles voor de kinderen klaar gezet en nadat Caroline, met de hulp van haar moeder, haar spulletjes had klaar gezet, kwam de eerste groep kinderen binnen.  De kinderen van beide groepen hadden er duidelijk heel veel zin in en de meesten hadden Viktor het liefst even geknuffeld. Maar de leerkrachten hadden hun huiswerk goed gedaan en de kinderen verteld dat dat niet mocht. Caroline vertelde waarom ze in een rolstoel zat en waarom en waarbij zij de hulp van Viktor nodig heeft. Ook vroeg ze de kinderen verschillende dingen. Het was wel duidelijk dat de kinderen al een paar filmpjes van Viktor hadden bekeken, want ze gaven veel goede antwoorden. Ze vonden het vooral erg leuk om te horen dat Viktor ‘zakgeld’ (hele kleine stukjes kaas) van Caroline krijgt als hij een oefening goed heeft gedaan.Na deze inleiding mochten verschillende kinderen met Viktor werken. Ik vond het prachtig om te zien hoe sommige kinderen met veel bravoure op de stoel gingen zitten om Viktor een hoed van hun hoofd of soms zelfs een bril van hun neus te laten halen. Als hij dan met z’n voorpoten op hun schoot ging staan kwam hij toch wel een beetje erg dichtbij en betrok hun gezicht een beetje. Alle kinderen hebben het trouwens super gedaan. Maar ik wil vooral Viktor een enorme pluim geven! Het was soms best moeilijk voor hem om zich te concentreren. Sommige kinderen reageerden zo nu en dan nogal luidruchtig of met onverwachte bewegingen. Iets waar zij niets aan kunnen doen, maar waar hij niet echt aan gewend is. Maar met de steun van Caroline deed hij z’n werk echt geweldig.Ik heb veel filmpjes gezien en stukjes gelezen over al het werk dat Viktor voor Caroline doet, maar het was toch even iets heel anders om er zelf bij te mogen zijn!Caroline, Viktor en het team van ‘De Zonnebloemschool” reuze bedankt hiervoor.