opslagmap

Speciaal onderwijs in actie en….. er gebeurt wat!!
Open dag Zonnebloemschool Emmeloord

De Zonnebloemschool in Emmeloord zet op maandag 11 april a.s. de deuren open van haar drie vestigingen.

Op deze manier kunt u kennismaken met de vele mogelijkheden van het Speciaal Onderwijs aan kinderen en jong volwassenen.

Op SO De Bloementuin wordt gewerkt met het lesprogramma voor de jongste leerlingen ‘Uk en Puk’, waarin zij al spelend ontdekken en groeien op het gebied van spraak / taal - tellen/rekenen, sociale-, motorische- en zintuigelijke vaardigheden.

Met de oudere SO leerlingen wordt gewerkt in o.a. het groepsdoorbrekend lezen (Leeslijn) en rekenen (Rekenboog)

Ook is de kinderboerderij, de kas en het schildersatelier een bezoek waard.

Op VSO De Plantage kunt u deze dag kennismaken met o.a. het modulair werken.

In kleine groepjes wordt leerlingen arbeidstraining aangeboden en wordt er geoefend op arbeid ter voorbereiding op de stages en werk bij verschillende soorten bedrijven. Deze training is er op gericht om vanuit de mogelijkheden van de leerlingen, bijpassend werk en werkniveau te zoeken.

Op LWC Het Esveld wordt onderwijs gegeven in praktijklokalen van de profielgroepen: repro en administratie, groen- en dierverzorging, horeca en zorg voor het huishouden, hout- en metaalbewerking.

Op Het Esveld kunnen ook lessen gevolgd worden in heftruck rijden.

Sinds kort biedt LWC Het Esveld ook leer- en ontwikkelingscursussen voor volwassenen, ook met deze op maat gemaakte programma’s kunt u kennismaken.

Nieuwsgierig geworden…Kom binnen en maak kennis met het speciaal onderwijs !!!!logo-zonnebloemschool

Tijdens lesuren zijn de vestigingen geopend op de volgende tijdstippen:

Locatie Adres                    Open voor bezoek
SO de Bloementuin   Europalaan 148 13.45 – 14.45 uur
VSO de Plantage Genèveplein 1 12.45 – 15.00 uur
LWC het Esveld Espelerweg 12-2             10.30 – 12.00 uur en 12.45 – 15.00 uur

Ook na schooltijd bent u van harte welkom op de drie vestigingen

van 16.00 – 18.00 uur en van 19.00 – 20.30 uur.