Certificaat SVA Werken in de keuken

CERTIFICAAT SVA WERKEN IN DE KEUKEN 

Heb jij interesse  in het werken in een professionele keuken, maar kun je geen certificaat behalen binnen je eigen organisatie?In onze professionele keuken wordt aan jeugd en volwassenen de mogelijkheid geboden om het certificaat ‘Werken in de keuken’ te behalen van de KPC-groep. Tijdens de kooklessen in onze professionele keuken ontwikkelen de studenten de vaardigheden die nodig zijn om een certificaat te behalen. In de opleiding 'Werken in de keuken' leren de studenten een aantal werkzaamheden uitvoeren die onderdeel uitmaken van wat in een fastfood-, restaurant-, instellingskeuken aan werk wordt verricht.  Het gaat in principe om eenvoudige keukenwerkzaamheden die onder begeleiding van derden worden uitgevoerd:  - het wassen en schoonmaken van groente en fruit;  - het snijden (ciseleren, julienne, brunoise) en snipperen;  - het portioneren;  - het bedienen van eenvoudige keukenapparatuur.  Deze werkzaamheden leert de student uitvoeren met in achtneming van de eisen op het gebied van persoonlijke verzorging, hygiëne, veiligheid en ergonomie.  Het behalen van een certificaat kan een opstap zijn naar een niveau 1 van het mbo. Studenten die een SVA-certificaat behalen hebben daarmee aangetoond dat zij inzetbaar zijn in een keukenomgeving:  - in het vrije bedrijf mits er een persoonlijke begeleiding is;  - in een beschermd werkproject. 

 

Niveau: SVA (assistent in de horeca)

Duur van de opleiding: maatwerk in overleg

Voor wie: voor iedereen die graag in de keuken wil werken en geen wettelijk geregistreerd beroepsdiploma kan behalen