De Plantage

Na De Bloementuin komen de leerlingen van De Zonnebloemschool op locatie De Plantage. De Plantage biedt onderwijs aan leerlingen van 12 tot en met 20 jaar.

Op De Plantage is het onderwijs ingericht in drie uitstroomprofielen:

- een A-profiel,

- een B-profiel en een

- C-profiel.

Daarnaast zijn de klassen ook ingedeeld op leeftijd:

- klassen voor leerlingen van 12 tot en met 14 jaar,

- voor leerlingen van 14 tot en met 16 en

- voor leerlingen van 16 tot en met 20 jaar.

In onderstaand schema wordt dit nog een keer zichtbaar gemaakt.

structuur plantage 15-16

De leerlingen met uitstroomperspectief A en C blijven op De Plantage tot zij 20 jaar zijn. Uitstroomprofiel C zijn op De Plantage bekend als de specifieke klassen, klas 1C en 3C zijn ingericht voor de ZON groepen. De structuurklas op De Plantage heet 3B en heeft zijn lokaal op de eerste verdieping.

Voor het modulair werken van de leerlingen zijn er ook een aantal praktijklokalen op De Plantage. Zo is er een lokaal voor hout- en metaalbewerking, een keuken, een lokaal voor drama en fietstechniek. Ook is hier plek voor een kaarsenmakerij. Door tijdens het modulair werken gebruik te maken van deze klassen, kunnen wij ontdekken welke kwaliteiten onze leerlingen hebben en in welke richting zij kunnen uitstromen.

Op De Plantage krijgen alle leerlingen één in de week met hun eigen klas gym van onze vakdocent. Op vrijdagochtend wordt er ook sport gegeven: zwemles voor de leerlingen die nog geen A of B diploma hebben en modulaire sporten voor de leerlingen die dit al wel hebben.