Seksuele voorlichting (voor ouders)

Voorlichtingsavond Grooming, Loverboys, Sexting

en Sexueel Grensoverschrijdend gedrag

Emmeloord, februari 2018

Beste ouders/verzorgers,

Steeds meer jongeren worden slachtoffer van sexting, grooming, loverboys en ander seksueel grensoverschrijdend gedrag. De opkomst van social media speelt hierbij een belangrijke rol. Voor omstanders is de problematiek vaak niet zichtbaar, maar zodra een jongere eenmaal in het web van een groomer of loverboy is beland, wordt het ontzettend ingewikkeld om in te grijpen. Daarom is het belang van preventie ontzettend groot.

De leerlingen van De Plantage en Het Esveld krijgen op maandag 9 april een gastles over dit onderwerp. Om u als ouders/verzorgers ook handvatten te geven voor het omgaan met dwang, loverboys, sociale media en aandacht voor algemene sociaal-emotionele vaardigheden, nodigen wij u van harte uit voor de voorlichtingsavond op maandag 9 april. Van 19:30 tot 21:30 uur zal Merel van Groningen, ervaringsdeskundige op dit gebied, een lezing houden op de Zonnebloemschool, locatie Genèveplein.

Aanmelden voor deze avond kan door het onderstaande strook ingevuld in te leveren op school of via e-mailadres oudercommissie@zonnebloemschool.nl.

Indien u vragen en of opmerkingen heeft, kunt u op schooldagen na 15:00 uur contact opnemen met Alida de Vries via telefoonnummer 0527 699861.

Locatie: Zonnebloemschool     Genèveplein 1     8303 JZ     Emmeloord

Maandag 9 april 2018     19:30 – 21:30 uur

De koffie/thee staat klaar !

Aanmeldingsformulier voorlichtingsavond maandag 9 april 2018

Naam                   :        ______________________________________________________

Leerling uit groep  :        ______________________________________________________

Aantal personen    :        ______________________________________________________